Șeful securității de la Vatican și principala gardă de corp a Papei Francisc a demisionat, după o scurgere de informații în presă

15 octombrie 2019, 12:12

Biserica Catolică a transmis un comunicat în care a arătat că Domenico Giani nu are nicio responsabilitate personală în acest scandal.

„Desi Comandantul (Domenico Giani, n.r)  nu poartă nicio responsabilitate personală în desfășurarea evenimentelor, Domenico Giani i-a înaintat demisia sa Sfântului Părinte, din dragoste față de Biserică și loialitate față de Urmașul Sfântului Petru”, arată comunicatul Vaticanului.

Suveranul Pontif a acceptat demisia.

Giani, în vârstă de 57 de ani, fost agent al serviciilor secrete italiene, lucra la Vatican de peste 20 de ani, fiind șeful Jandarmeriei Vaticanului.

Demisia lui survine după o serie de percheziții întreprinse de subordonații săi la  două birouri importante de la Vatican, Autoritatea pentru Informații Financiare (AIF) și Secretariatul de Stat.

În cursul perchezițiilor, poliția a confiscat documente și dispozitive electronice.

În presă a apărut o notă internă a poliției cu fotografii a cinci angajați.  Surse de la Vatican au declarat că papa Francisc a fost supărat din cauza scurgerii în presă a notei, în care cei cinci angajați, printre care și o femeie, au fost fotografiați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite