Șeful Poliției Capitalei și adjunctul său au demisionat

12 ianuarie 2018, 18:46

Ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanșării cercetării prealabile cu privire la săvârșirea unor eventuale abateri disciplinare pentru:

1. chestor de poliție Voicu Mihai Marius, adjunct I al inspectorului general al Poliției Române începând cu data de 21.09.2017.

2. chestor de poliție Nicu Dragoș-Orlando, împuternicit în funcția de director general al Direcției Generale de Poliție a municipiului București din 26.09.2017.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru ca 20 de polițiști din Poliția Capitalei să fie cercetați de Parchet.

La data de 12.01.2018, din considerente de onoare profesională, chestor de poliție Dragoș Orlando Nicu a solicitat prin raport scris încetarea împuternicirii în funcția de director general al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, se arată în raportul înaintat de șeful Poliției Române.

Totodată, comisarul șef de poliție Ștefan Marius Eugen, din considerente de onoare profesională, a solicitat încetarea împuternicirii în funcția de director general adjunct 1 al Direcției Generale a Poliției Municipiului București„, se adaugă în document.

Astăzi, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin ordonanță extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

Din ordonanța de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliția Sector 5 București, Secția 18 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016, se arată într-un comunicat de presă.

Procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală.

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a arătat că agenţii Secţiei 18 Poliţie au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan şi au propus clasarea unei plângeri depuse împotriva lui de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.

Procurorii arată că, la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar poliţiştii au dispus în aceeaşi zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

În cursul urmăririi penale, poliţiştii de la Secţia 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.

Procurorii susţin că, în procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.

Parchetul arată că agenţii de la Secţia 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite