Șeful DSU, Raed Arafat, audiat la Parchetul General, în dosarul Colectiv. Şeful DSU a fost mustrat de rudele victimelor

22 octombrie 2019, 14:23

-Vă spune ceva Alex Hogea? E băiatul despre care ați spus „S-a greșit, care-i problema?” Nici nu mă băgați în seamă…

Vocea care l-a mustrat pe Arafat este a lui Narcis Hogea, tatăl unui băiat de doar 19 ani, care a murit la câteva săptămâni într-un spital din Viena. Îmbrăcat cu un tricou pe care imprimase o fotografie cu fiul său, îl așteptase ore întregi pe Raed Arafat în fața Parchetului.

Raed Arafat nu a dorit să răspundă și întrebărilor acestor oameni. La plecare, a folosit o altă ieșire, pentru a se asigura că nu îl va mai mustra nimeni.

Cei care l-au așteptat în fața sediului procurorilor, dar și alte zeci de oameni îl acuză de neglijență și ucidere din culpă.

Aceleași acuzaţii i le aduc lui Victor Ponta, pe atunci premier, și fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

În incendiul din 30 octombrie au pierit 27 de tineri. În săptămânile și lunile care au urmat au mai pierit 37 din cauza rănilor grave și a infecțiilor luate din spital. Deși ministrul Sănătății de atunci dădea asigurări că situația e sub control.

Dosarul a fost deschis în urmă cu trei ani, după ce zeci de rude ale victimelor au depus o plângere penală la Parchetul General pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea îngrijirilor medicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite