Șeful diplomației europene, la Chișinău. Josep Borrell: Exprimăm sprijinul şi solidaritatea pentru Republica Moldova în situaţia actuală

2 martie 2022, 19:35

“Viitorul Republicii Moldova este în UE și avansarea rapidă pe această cale ne va ajuta să depășim consecințele dramatice ale evoluției din regiunea noastră”, a declarat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, după întrevederea cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, și Comisarul European pentru Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Războiul pune în pericol viitorul pașnic și prosper al Republicii Moldova și al altor țări din regiune. Efectele lui vor fi resimțite în toate aspectele vieții noastre. Recuperarea economică va fi acum și mai dificilă. Noi nu vrem ca oamenii să sufere. În acest moment, Republica Moldova este la limita capacității și are nevoie de sprijin imediat din partea comunității internaționale.

Josep Borell, şeful diplomaţiei europene: Astăzi problema nu este doar Donbas sau Ucraina. Miza este stabilitatea în Europa şi în orice parte a planetei. Şi de aceea suntem acum aici, să ne exprimăm sprijinul şi solidaritatea pentru Republica Moldova în situaţia actuală, în toate domeniile. În ceea ce priveşte electricitatea, acum analizăm posibilitatea de sincronizare a reţelei electrice dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi sperăm să avem o soluţie rapidă în acest sens.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite