Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, la reuniunea G7: „Discutăm posibilitatea unor sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei”

11 aprilie 2017, 15:21

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, susține că atacul aerian american din Siria „a schimbat jocul”. De aceea, miniștrii de Externe din Grupul celor șapte națiuni puternic industrializate s-au întâlnit în Italia, în căutarea unei soluții care să pună presiune asupra Rusiei ca să rupă orice legătură cu președintele sirian Bashar Al-Assad.

Statele Unite au impus deja, din proprie iniţiativă, unele sancţiuni, dar, cu siguranţă, vom discuta posibilitatea unor sancțiuni suplimentare. În mod cert, unii dintre responsabilii militari ruşi şi sirieni, care coordonează acţiunile militare siriene, sunt contaminaţi de comportamentul îngrozitor al regimului Assad, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Boris Johnson este de părere că sprijinul pentru președintele sirian a intoxicat reputația Rusiei și a sugerat că ar putea fi aplicate sancțiuni în cazul în care Moscova refuză să-și schimbe politica.

Declarațiile ministrului britanic urmează apelului făcut duminică de Casa Albă, care a cerut plecarea liderului sirian de la putere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite