Șeful Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper, despere statutul Casei Regale: Avem convingerea și speranța că această lege va fi aprobată

19 ianuarie 2018, 19:44

Mihai Constantin, Jurnalist TVR: Casa Regală a României dorește să păstreze dreptul de rezidență a Palatului Elisabeta.

Andrew Popper, șeful Casei Majestăţii Sale: „Asta se va realiza prin legea care se află acum în fața Parlamentului. Avem în continuare convingerea și speranța că această lege va fi aprobată. Pentru moment, sunt și alte posibilități în așteptarea legii. Se va putea probabil ajunge la o prelungire dacă găsim o modalitate legală prin care se poate prelungi șederea la palat pentru o perioadă de timp ca să dăm oportunitatea Parlamentului de a discuta și de a trece aceste legi. Asta este probabil soluția în momentul de față”.

Mihai Constantin, Jurnalist TVR: Există un precedent de genul acesta în foste monarhii, actuale republici, în care coroana să aibă atât de pregnant și legiferat? Mă gândesc la Franța, Germania, Austria.

Andrew Popper, șeful Casei Majestăţii Sale: „În țările în care le-ați menționat nu există, nu, nu absolut deloc, și trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că este o soluție originală care va atrage foarte multă atenție favorabilă”.

Urmăriți interviul integral în secțiunea video.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă