Șeful Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper, despere statutul Casei Regale: Avem convingerea și speranța că această lege va fi aprobată

Fără o lege care să îi reglementeze statutul, Casa Regală a României trebuie să elibereze Palatul Elisabeta pe 5 februarie. Clădirea este încărcată de istoria monarhiei. De acolo a plecat Regele Mihai după abdicarea din 1947 și tot acolo a fost reședința sa din țară în ultimii 16 ani. Care sunt perspectivele, a spus într-un interviu șeful Casei Majestății Sale, Andrew Popper.

19 Ianuarie 2018, 19:44 (actualizat 19 Ianuarie 2018, 21:17) Știrile TVR |
Interviu cu Andrew Popper
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihai Constantin, Jurnalist TVR: Casa Regală a României dorește să păstreze dreptul de rezidență a Palatului Elisabeta.

Andrew Popper, șeful Casei Majestăţii Sale: "Asta se va realiza prin legea care se află acum în fața Parlamentului. Avem în continuare convingerea și speranța că această lege va fi aprobată. Pentru moment, sunt și alte posibilități în așteptarea legii. Se va putea probabil ajunge la o prelungire dacă găsim o modalitate legală prin care se poate prelungi șederea la palat pentru o perioadă de timp ca să dăm oportunitatea Parlamentului de a discuta și de a trece aceste legi. Asta este probabil soluția în momentul de față".

Mihai Constantin, Jurnalist TVR: Există un precedent de genul acesta în foste monarhii, actuale republici, în care coroana să aibă atât de pregnant și legiferat? Mă gândesc la Franța, Germania, Austria.

Andrew Popper, șeful Casei Majestăţii Sale: "În țările în care le-ați menționat nu există, nu, nu absolut deloc, și trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că este o soluție originală care va atrage foarte multă atenție favorabilă".

Urmăriți interviul integral în secțiunea video.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI