Șefii Poliției și Jandarmeriei, apel către populația din București să respecte regulile

Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, Bogdan Berechet şi Cătălin Stegăroiu, au făcut apel la populaţia din Bucureşti să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică, pentru a limita răspândirea COVID-19. Ei au atras atenţia că autorităţile vor acţiona cu fermitate şi vor aplica sancţiuni acolo unde se încalcă legea.

28 Martie 2021, 20:13 (actualizat 28 Martie 2021, 20:19) Știrile TVR |
Alexandru Costache transmite pentru Telejurnal 20.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Suntem în stradă, în primul rând pentru a vă informa cu privire la măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei de COVID -19. Totodată, pe lângă rolul de informare, acolo unde se persistă în încălcarea legii, vom acţiona cu fermitate şi vom aplica sancţiunile legale. Începând cu ora 18.00 au intrat în vigoare mai multe restricţii privind operatorii economici şi aici vorbim de tot ce înseamnă comerţ în spaţii închise, în spaţii deschise, din domeniul public sau privat. Începând cu ora 20.00 - restricţii privind circulaţia populaţiei, cu excepţiile binecunoscute. Suntem la datorie. Vă rugăm să purtaţi mască, să păstraţi distanţarea fizică şi, totodată, să încercaţi să respectaţi regulile pe cât posibil, pentru sănătatea dumneavoastră, dar şi a comunităţii", a declarat şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

La rândul său, Cătălin Stegăroiu a anunţat că în stradă vor fi echipaje mixte formate din poliţişti şi jandarmi. Au fost mobilizaţi 500 de jandarmi doar pentru misiunile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Facem eforturi pentru a explica populaţiei nevoia de a respecta regulile de protecţie anti-COVID. Mesajul meu şi recomandarea mea este să respectăm cu toţii aceste reguli, să aveţi încredere în autorităţile statului român, că merg pe un plan bine stabilit pentru combaterea acestei pandemii. Legat de Jandarmeria Capitalei, lucrăm împreună, integrat, pentru a realiza dispozitive în sprijinul populaţiei şi pentru combaterea acestei pandemii (...) Vom continua cu acest sistem (echipaje mixte poliţişti-jandarmi, n.r.), atât timp cât este nevoie. Şi în zilele următoare veţi vedea aceleaşi dispozitive în municipiul Bucureşti. La acest moment, avem 500 de jandarmi doar pentru misiuni de prevenire şi combatere a pandemiei. Vom continua cu această cifră şi în zilele următoare", a explicat Cătălin Stegăroiu, citat de Agerpres.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI