Șefii Jandarmeriei, tăcuți la audieri. Cătălin Sindile și Sebastian Cucoş au refuzat să dea declarații la Parchet în dosarul protestului

27 septembrie 2018, 09:36

Sebastian Cucoş, șef al Jandarmeriei în 10 august, atunci când a avut loc protestul diasporei, a ignorat complet jurnaliștii, ascuns bine de jandarmii din subordine. Protejat de forțele de ordine, fostul șef al Jandarmeriei Române s-a urcat în mașină și a așteptat până ce avocata lui a făcut câteva precizări. Însă nici ea nu a lămurit de ce clienții săi au ales să tacă în fața procurorilor. A explicat, în schimb, care este punctul său de vedere privind legalitatea ordinului de intervenție din seara de 10 august.

MONICA ANTON, avocat: ”Potrivit acestei cercetări, planează o îndoială asupara legalității acestui ordin. Însă, potrivit legii, acest ordin de la momentul emiterii și până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitie, ori a unei soluții adoptate de procuror – acest ordin se bucură de prezumția de legalitate.”

Fostul șef al Jandarmeriei a fost huiduit de câțiva protestatari care l-au așteptat în fața Parchetului. Și avocata lui s-a ales cu reproșuri.

Dimineață, a ajuns în față procurorilor și Ionuț Sindile, actualul șef al Jandarmeriei. S-a prevalat și el de dreptul la tăcere și după numai 10 minute petrecute în clădirea Parchetului a plecat fără a discuta cu jurnaliștii. Aceeași strategie au folosit-o ieri la audieri și Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, și Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din data de 10 august.

 

ACTUALIZARE Și fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a fost audiat, joi, la Parchetul General, în dosarul protestelor din 10 august. Procedura este în desfăşurare, a declarat avocata acestuia, care nu a dorit să dea detalii referitoare la dosar.

ACTUALIZARE Colonelul Sindile a stat doar câteva minute în sediul Parchetului General, fără a face declaraţii presei la ieşire. Avocata sa a transmis că va fi făcută o declaraţie la ora 13,00. Săptămâna trecut el a fost pus sub acuzare în acest dosar.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Peste 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

____________________________________________

 

Miercuri, au fost audiați la Parchetul General secretarul de stat în MAI, Mihai Chirică și maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor de la mitingul Diasporei. Niciunul dintre cei doi oficiali vizați de investigațiile penale nu a dorit să dea declarații în fața procurorilor.

Laurențiu Cazan, coordonatorul Jandarmeriei, suspect în dosarul protestului: Dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri

Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI, a anunțat după audierea la Parchetul General că va avea o altă funcție în minister

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite