Șefa secției de Cardiologie 1 de la Spitalul Județean din Sibiu a murit răpusă de coronavirus. Medicul nu se vaccinase

30 aprilie 2021, 14:16

Pe la jumătatea lunii, medicul a avut primele simptome de COVID-19. Testul a confirmat infecția cu noul coronavirus, iar Gabriela Eminovici a fost internată în secția de boli Infecțioase.

Ionuț Vișan, corespondent TVR: „Șefa secției de Cardiologie de la Spitalul Sibiu s-a infectat pe 20 aprilie. Nu era vaccinată, iar starea s-a agravat, motiv pentru care a fost transferată la Oradea„.

La spitalul din Oradea, medicii au descoperit că suferea de un edem pulmonar și avea nevoie de terapie avansată. Așa că a fost conectată la un așa-numit „plămân artificial”. Din păcate, nici această metodă de tratament nu a dat rezultate, iar pacienta s-a stins.

Dr. Carmen Pantiș, medic primar ATI, Spitalul Clinic de Urgență Oradea: „Din nefericire, evoluția ei a fost extrem de gravă, spre alterarea stării clinice generale. S-au făcut proceduri de tromboliză, dar fără efect. Vaccinarea este singura soluție pentru a menține o stare clinică de sănătate, pentru a reveni la normalitate și pentru ca acești pacienți, inclusiv dacă se vaccinează, să facă forme ușoare„.

Datele oficiale arată că peste 80% dintre medicii din țara noastră au fost vaccinați până acum, iar imunizarea personalului sanitar continuă.

Ministerul Sănătății a transmis că înainte de campania de vaccinare erau zilnic 70 de îmbolnăviri de COVID în rândul cadrelor medicale. Acum, numărul a scăzut sub 20.

De la începutul pandemiei, aproape 14 mii de infectări cu noul coronavirus s-au înregistrat în rândul angajaților din sistemul sanitar, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Mesajul transmis joi seară de colegii Gabrielei Eminovici, de la Spitalul Judeţean Sibiu, după ce au aflat că inima medicului care tratase mii de alte inimi a încetat să mai bată.

(w400) Mesajul Sp

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite