Șefa FMI: Trebuie să acționam acum și trebuie să acționăm împreună. 45 de milioane de oameni sunt în nesiguranță alimentară

13 octombrie 2022, 15:17

Avem o scădere a economiei globale, o economie care este lovită în continuu de șocuri peste șocuri – vorbim despre invazia Rusiei, despre dezastre climatice și despre creșterea prețurilor. Chiar dacă creșterea rămâne pozitivă pentru multe țări, totuși se simte venirea recesiunii, pentru că economiile încep să se contracte, a spus Kristalina Georgieva.

Directorul FMI a arătat că incertitudinea rămâne prezentă în ceea ce privește economia globală și că sunt 25& șanse ca economia mondială să scadă destul de mult până anul viitor.

În opinia sa, acest lucru necesită politici puternice și stabile, deoarece prețul plătit pentru politici care nu sunt implementate cum trebuie este mare.

”Guvernele trebuie să acționeze acum și trebuie să acționeze împreună”, a subliniat Kristalina Georgieva.

Ea spune că trebuie să fie redusă inflația, deoarece rata dobânzii a crescut, dar dacă nu sunt reduse prețurile asta înseamnă că rata dobânzii va sta mult mai mult timp sus și asta va crea probleme oamenilor.

Soluția despre care vorbește șefa FMI este aplicarea responsabilă a politicilor fiscale care au în vedere contextul pandemiei și al războiului.

Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile, trebuie să protejăm afacerile, aceste lucruri sunt foarte importante pentru funcționarea economiei. Politicile trebuie țintite și aplicate în mod corect. Trebuie să luptăm împotriva inflației și să avem o perspectivă de amploare asupra a ceea ce se întâmplă în continuare, a spus șefa FMI.

Kristalina Georgieva a atras atenția că peste 60% dintre oameni sunt afectați.

„45 de milioane de oameni trăiesc în nesiguranță alimentară, sunt foarte mulți oameni care pur și simplu mor de foame, a subliniat directorul FMI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite