Șefa CSM, mesaj către politicienii care speră revocări sau demiteri în justiție: Să aștepte derularea mecanismelor prevăzute de lege!

Președintele CSM Simona Camelia Marcu a făcut astăzi declarații, în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe acuzații la adresa DNA. Șefa CSM a transmis că instituția sa "asigură opinia publică că este în măsură să gestioneze și să decidă, în cadrul mecanismelor prevăzute de lege, în toate ipotezele ce pot rezulta în urma derulării cu celeritate a procedurilor de către autoritățile judiciare" și a transmis următorul mesaj politicienilor care speră revocări, decapitări la vârful justiției: "Să aștepte derularea mecanismelor prevăzute de lege".

14 Februarie 2018, 14:04 (actualizat 14 Februarie 2018, 15:12) |
Președintele CSM, declarații în plin scandal la DNA
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Simona Camelia Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM): "Consiliul își reafirmă dispomibilitatea instituțională, în respectul cetățenilor, al dreptului acestora de a cunoaște adevărul, cu atât mai mult în situații care pot afecta încrederea în autoritățile judiciare, pilon de rezistență al statului de drept. Încrederea cetățeanului în justiție se construiește, iar responsabilitatea revine, în principal, statului, prin toți actorii din sfera autorității judiciare. Instituțiile mass-media au un rol major în informarea generală și sesizarea eventualelor probleme funcționale, dar clarificarea acestora revine doar instituțiilor statului, abilitate să constate, să decidă și să ia măsurile legale, potrivit competențelor acestora.

Președintele CSM, în acest context, solicită tuturor instituțiilor din sfera autorității judiciare, ca în limitele legale, care garantează cu obiectivitate a procedurilor, și în respectul tuturor persoanelor vizate, să urgenteze aceste proceduri, pentru redarea încrederii cetățenilor în actul de justiție și în organele abilitate să îl înfăptuiască sau în acelea chemate să vegheze, potrivit legii, asupra modului de înfăptuire. Ministerul Public, DNA și Inspecția Judiciară au, în aceste împrejurări, un rol deosebit de important. Ne exprimăm încrederea că profesionalismul celor abilitați să acționeze în aceste împrejurări poate compensa presiunea mediatică a momentului.

CSM asigură opinia publică că este în măsură să gestioneze și să decidă, în cadrul mecanismelor prevăzute de lege, în toate ipotezele ce pot rezulta în urma derulării cu celeritate a procedurilor de către autoritățile judiciare, de care depinde răspunsul decizional al Consiliului".

Întrebată "ce le transmiteți politicienilor care speră revocări, decapitări la vârful justiției?", Simona Camelia Marcu a răspuns: "Să aștepte derularea mecanismelor prevăzute de lege".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI