Ședinţă solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României

Parlament. Plen
Parlament. Plen
24 noiembrie 2021, 08:03

Primul mesaj pentru Ziua Națională a Românei a venit din partea vicepreședintele Senatului.

ALINA GORGHIU – vicepreședintele Senatului: Ziua de 1 decembrie semnifică unitatea națională, dar în egală măsură ne vorbește despre devotament, responsabilitate, datorie și curaj politic.

Și președintele Camerei Deputaților a vorbit despre oamenii politici care au întregit România.

MARCEL CIOLACU – preşedinte Camera Deputaţilor: Cel mai potrivit omagiu este acela de a acționa cu înțelepciune și dedicare, lăsând orgoliile și interesele politice deoparte, pentru că astăzi, ca și atunci, istoria ne cheamă la fapte.

Au lăudat viziunea înaintașilor și s-au îndemnat unii pe alții să se ridice la înălțimea istoriei și cei care sunt acum aleșii poporului.

BENIAMIN TEODOSIU – deputat USR: Vremurile în care trăim ne-au dezbinat, însă nu trebuie să uităm că valorile care i-au însuflețit pe făuritorii Marii Uniri din 1918 sunt în ADN-ul oricărui român.

DANIEL GHEORGHE RUSU – deputat AUR: Fiți iarăși ce ați fost pentru ca înaintașii noștri care au murit pentru acest deziderat să fie mândri de noi! Vă aștept pe 1 decembrie, la Alba Iulia!

IULIUS MARIAN FIRCZAK – deputat grupul Minorităţilor naţionale: Noi credem în destinul fast al țării noastre, în contextul apartenenței României la structurile euroatlantice.

SZABO ODON – deputat UDMR: În toți acești ani de la Revoluție formațiunea noastră și-a demonstrat intenția de colaborare totală. Vă spunem din nou clar și răspicat că greșesc cei care suspectează mereu în lupta maghiarilor din Transilvania pentru drepturile lor un scop ascuns și planuri secrete.

La ședința solemnă dedicată Zilei Naționale a României au mai fost prezenți Patriarhul Daniel, fostul președinte al României, Emil Constantinescu, dar și șefi de instituții publice și diplomați.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Şedinţa, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional.

Rostesc alocuţiuni preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Conform unui memorandum aprobat de conducerea Parlamentului, la şedinţa solemnă de miercuri participă preşedinţii celor două Camere legislative, premierul şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţi se află membrii Guvernului, foştii preşedinţi ai României, Custodele Coroanei române, Margareta, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă