Klaus Iohannis: CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării privind șefia Statului Major. Am semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Ciucă

28 decembrie 2018, 09:48

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu respectă rigorile legii și nu a fost aprobată.

Declarații Klaus Iohannis

– Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii.

– În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării, o situaţie foarte neplăcută, care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării.

– În situaţia în care am ajuns, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Armatei. Deci, nu există o propunere pentru şeful Armatei. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie.

– România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie generată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată.

-După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă

– Generalul Nicolae Ciucă este un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase.

– Bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce

__________________________________

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul reuniunii vor fi analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei.

Pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

El menţiona că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe data de 19 decembrie. Atunci CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale şi Planul de înzestrare al Armatei 2019 – 2028. Tot atunci, preşedintele Iohannis anunţa că un număr de 1.902 de militari români vor participa anul viitor la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în 2018. De asemenea, CSAT a aprobat în şedinţa respectivă Conceptul de constituire pe teritoriul României a Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite