Ședință la PSD după anunțul remanierii în guvern. M. Tudose: Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Decizia finală la CEx, joi

10 octombrie 2017, 12:57

UPDATE 16.07 „Din punctul meu de vedere, o discuție bună și necesară. O discuție destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare. Bineînțeles că asta a fost o discuție nestatutară – vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv”, a subliniat președintele PSD, Liviu Dragnea. 

„Eu cred că argumentele prezentate astăzi la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme”, a anunțat Liviu Dragnea. „De asemenea, am discutat și despre proiectul de buget și despre celelalte măsuri financiare. Din punctul meu de vedere, vestea bună este că bugetul pe anul viitor, cuprinzând toate măsurile din program, este un buget bun, echilibrat și cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează”, a adăugat el.

„Discuția a fost lungă, n-a fost numai în doi, au fost mai mulți colegi, s-a hotărât și sunt de acord cu acest lucru, ca decizia finală să fie luată (…) statutar, de exemplu la CEx, joi am înțeles că-l facem, joi după-amiază, când venim de la Craiova, pe următoarele direcții clare: raporturile dintre guvern și partid, plecând de la premisa că guvernul este un guvern politic, dar la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile trebuie clarificate; am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili, n-o să vă rețin acuma cu numele și cu propunerile și cu portofoliile, ci după CEx”, a declarat, la rândul său, premierul Mihai Tudose.

„Discuția cu domnul președinte Klaus Iohannis a fost să-l întreb dacă este dispus sau săptămâna asta dacă este pentru a semna actele, 2 – pe o informare despre ce s-a întâmplat la Varna, domnia sa fiind totuși reprezentantul pe politică externă”, a mai explicat Tudose, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

UPDATE La sediul PSD a ajuns și premierul Mihai Tudose.

UPDATE Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la intrarea în sediul PSD, că „la partid se fac discuții politice, nu discuții bărbătești”, și că a convocat joi Comitetul Executiv al PSD, pentru a dezbate eventualele remanieri. „Eu vreau să continui programul de guvernare cu actualul premier”, a spus Dragnea

Liviu Dragnea, la intrarea în sediul partidului: „La partid se fac discuții politice, nu discuții bărbătești. Eu am convocat Comitetul Executiv Național al PSD pentru joi la ora 17.00. Am vorbit și cu dl Tăriceanu, joi la 16 o să facem o coaliție. Și fiind vorba de intenții de remaniere, astea sunt structurile statutare unde se discută, în partid. Categoric nu sunt în spatele acelui sondaj, eu n-am făcut niciodată așa ceva, cu atât mai mult să-l folosesc într-un anumit scop. Am văzut acele declarații ale unui consultant politic și le resping categoric. Nu există așa ceva. Eu vreau să punem în practică programul de guvernare și să continuăm cu acest guvern, cu actualul premier. O decizie poate fi luată doar în CEx, un for statutar, azi nu luăm nicio decizie, e doar o discuție. Relația mea cu premierul Tudose, din partea mea, e la fel ca la început, ca atunci când l-am propus, de susținere”.

Aceleași surse au confirmat întâlnirea pe care prim-ministrul a avut-o luni la Palatul Victoria cu mai mulți șefi de organizații și alți lideri ai partidului și au precizat că la momentul la care Tudose a avansat varianta demisiei sale din funcție între cei care i-au cerut acestuia să nu facă gestul s-au numărat vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, Marian Neacșu, secretar general al PSD, și Niculae Bădălău, președintele executiv al formațiunii, informează Agerpres.

Premierul Tudose ar putea schimba 5 miniștri și a vorbit chiar de demisie: Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă