UPDATE Ședință la Ministerul Sănătății privind schimbarea metodei de calcul a ratei de îmbolnăvire. Vlad Voiculescu: Nu vorbim de carantinarea Capitalei în acest moment

23 martie 2021, 07:11

„Dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. (…) Nu vorbim despre carantinare în acest moment”, a precizat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a spus că va exista un set de măsuri, care „ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare” ce vor fi anunţate, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi.

Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm acum la ora 13.00, la Ministerul Sănătăţii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este un set de măsuri care vor fi anunţate cel mai probabil în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare„, a arătat ministrul.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a precizat luni că rata de incidență la 14 zile se va calcula pe baza a 6 indicatori, între care capacitatea de testare, numărul pacienților internați la ATI și numărul de cazuri pentru o localitate.

Ea susține că există o capacitate de testare mai mare decât cererea din acest moment, pentru că oamenii nu vor să se testeze.

Un ordin de ministru este pregătit și ar putea fi aplicat din această săptămână.

La Ministerul Sănătății se reiau azi la prânz discuțiile cu specialiștii pentru a se stabili exact aceste criterii noi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite