Ședință cu proteste în Parlament. Premierul a vorbit despre UE, protestatarii i-au cerut demisia

Sedinţă cu proteste și scandal în Parlament. În timp ce, în plen, premierul Viorica Dăncilă le prezenta parlamentarilor pregătirile pentru preluarea președinției Uniunii Europene, pe hol, mai mulți protestatari îi cereau demisia și manifestau împotriva Puterii. Lucrurile au degenerat în momentul în care premierul, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au părăsit sala de plen. Iar ziariștii au fost bruscați.

20 Iunie 2018, 11:46 (actualizat 20 Iunie 2018, 20:20) Știrile TVR |
Ședință cu proteste în Parlament
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aceasta era atmosfera în fața sălii de plen în care premierul Dăncilă le explica parlamentarilor ce va face România la anul, când va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene.

Premierul Viorica Dăncilă: "Obiectivul principal trebuie să fie acela de consolidare al statutului și reputației internaționale a României de stat membru al Uniunii Europene, capabil să ducă la bun sfârșit responsabilități".

Lucrurile s-au precipitat când premierul, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au ieșit din sală, pe lângă protestatari. Mai mulți parlamentari au facut un cordon în jurul celor trei și au acționat pe post de gărzi de corp, în huiduielile manifestanților. Și chiar i-au bruscat pe ziariști.

Protestatarii au explicat că au venit cu ajutorul grupului USR și că reprezintă mai multe organizații.

Stelian Ion, deputat USR: "Sunt mulțumit că au venit și că ajunge mesajul ăsta în urechile lui Liviu Dragnea, ale lui Tăriceanu, ale Vioricăi Dăncilă. Oamenii ăștia nu trebuie să se ascundă, trebuie să vină și să stea de vorbă cu cei nemulțumiți".

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: "Aceste manifestări sunt de tip fascist. Așa a început fascismul și totalitarismul în Europa. Și comuniștii, după război, la fel s-au comportat".

Și în fața clădirii parlamentului au fost proteste, iar deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost escortat de jandarmi până la metrou.

 

Viorica Dăncilă a fost invitată în plenul Parlamentului pentru a prezenta stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene își propune să dea dovadă de viziune și spirit de inovare, rămânând în același timp în limitele tradiției exercitării unei președinții a Consiliului Uniunii Europene, a spus Viorica Dăncilă.

Prezent la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficiali europeni, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, aspus că România este pregătită şi că programul preşedinţiei este în mare parte finalizat.

“Suntem în proces de rafinare a ultimelor elemente de detaliu pentru reuniunile din ţară. Chiar în câteva zile vom avea calendarul preliminar al consiliilor formale şi informale. Ceea ce înseamnă că vom reuşi, cu şapte luni înainte de preşedinţie să avem un calendar – ceea ce nu a fost cazul pentru celelalte preşedinţii din trecut”, a declarat Victor Negrescu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI