Ședință CSAT, pentru rectificarea bugetelor instituțiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit astăzi, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. Cea mai importantă discuţie va fi pe seama propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru acest an. Aseară ministrul Finanţelor a anunţat că merge la Cotroceni cu un nou proiect, modificat faţă de cel de la începutul lunii august, care prevede alocări suplimentare pentru STS, SIE și SPP.

 

04 Septembrie 2018, 08:45 (actualizat 04 Septembrie 2018, 13:26) |
CSAT pentru rectificarea bugetului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Nouă formă a rectificării bugetare, publicată de Ministerul Finanţelor în ajunul reuniunii CSAT, prevede venituri și cheltuieli mult mai mari. Modificările se bazează pe cele mai recente date privind evoluția economiei și a încasărilor la buget. Finanțele au majorat cheltuielile cu 3 miliarde față de varianta anterioară. Și dau mai mulți bani Ministerului Dezvoltării Regionale și Autorității Națională Sanitar Veterinare, pentru despăgubirile ce trebuie plătite crescătorilor de porci din cauza pestei. Bani în plus primesc și STS, SIE și SPP, în timp ce SRI și Administrația Prezidențială rămân cu aceleași bugete, diminuate cu 113 milioane lei și 11 milioane de lei.

Pe 21 august, Guvernul a trimis Preşedinţiei o solicitare de convocare de urgenţă a şedinţei CSAT pentru aprobarea rectificării bugetare. Reprezentanţii Executivului susţineau că trebuie analizate şi avizate propunerile de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Guvernanţii l-au acuzat pe Klaus Iohannis că blochează prima rectificare bugetară şi că refuzul acestuia de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea proiectului rectificării poate pune în pericol nu doar veniturile pensionarilor, mamelor şi copiilor, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale.

Două zile mai târziu, şeful statului a anunţat că a convocat şedinţa CSAT pentru 4 septembrie, la ora 13, dar nu înainte de a atrage atenţia că Guvernul putea să facă rectificare bugetară în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională.

Potrivit legii, CSAT este convocat de preşedintele României sau la iniţiativa a cel puţin o treime din membrii săi.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI