Ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă: Drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova şi pentru prosperitatea cetăţenilor moldoveni

22 noiembrie 2018, 10:54

Drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova şi pentru prosperitatea cetăţenilor moldoveni, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, joi, în cadrul declaraţiilor susţinute alături de omologul moldovean, Pavel Filip, la finalul şedinţei comune a celor două guverne.

„Am discutat împreună cu domnul prim-ministru, cu membrii Guvernului Republicii Moldova despre stadiul relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale dintre România şi Republica Moldova. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea de a vedea cum impulsionăm relaţiile dintre România şi Republica Moldova, de a avea o abordare sectorială în ceea ce priveşte cooperarea dintre cele două state, de a vorbi despre proiecte concrete pe care să le punem în aplicare, de o foaie de parcurs cu responsabili, dar, în acelaşi timp, de a vedea cum impulsionăm şi proiectele aflate deja în derulare”, a precizat Dăncilă.

Premierul a menţionat şi semnarea mai multor acorduri şi documente bilaterale în diferite domenii.

„Ceea ce arată că am făcut paşi importanţi începând de astăzi, iar ceea ce am început astăzi trebuie să continuăm într-o etapă viitoare”, a spus Dăncilă.

Ea a menţionat că discuţiile purtate cu Pavel Filip au vizat şi „impulsionarea investiţiilor”.

„Faptul că avem un exemplu, şi mă refer la Vest Mold Transgaz, ne face să credem că putem avea şi alte obiective, că putem avea şi alte investiţii care să strângă relaţiile dintre cele două ţări”, a mai spus Dăncilă.

Discuţiile au vizat şi preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România începând cu 1 ianuarie 2019.

„Am vorbit despre reformele pe care trebuie să le facă Republica Moldova, despre apartenenţa Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar România este dispusă să ofere expertiză şi să ofere experţi pentru aceste reforme şi să susţină Republica Moldova în drumul proeuropean. Considerăm că drumul proeuropean este singura soluţie pentru Republica Moldova şi pentru prosperitatea cetăţenilor din Republica Moldova”, a declarat Dăncilă.

Premierul român a adăugat că se va face o analiză a stadiului proiectelor bilaterale iniţiate.

„O altă discuţie se referă la cooperarea între miniştrii de resort. Credem că o cooperare mult mai strânsă prin participarea miniştrilor români la evenimente sau la discuţii la Chişinău ar impulsiona şi ar apropia foarte mult ţările noastre”, a mai declarat Dăncilă.

Este a doua ședință de guvern a celor două cabinete în mai puțin de un an, reamintește Ionuț Gheorghe, de la Palatul Victoria. În luna februarie a mai avut loc o ședință condusă de Viorica Dăncilă și de Pavel Filip.

Tot astăzi se va discuta și despre eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă