Ședința coaliției s-a terminat. K. Hunor, despre trecutul premierului: Sunt lucruri care s-au întâmplat acum 20 de ani și nu au nicio relevanță asupra actului de guvernare

Premierul în centrul tensiunilor din Coaliție
Premierul în centrul tensiunilor din Coaliție
16 august 2021, 19:21

Ședința s-a terminat.

Declarații Kelemen Hunor: Nu au fost discuții în contradicții, lucrurile se vor așeza într-o normalitate. Este o chestiune personală a primului ministru, dl Barna a păus întrebarea, premierul a răspuns, nu am comentat niciodată problemele colegilor din Coaliție, sunt lucruri care s-au întâmplat acum 20 de ani și nu au nicio relevanță asupra actului de guvernare. Dacă guvernarea nu merge bine, nu se va întâmpla din cauza a ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani. Fără penali în funcții publice – le-am zis acum câțiva ani, faceți câteva nuanțe. dacă un tânăr la 24-25 de ani a fost prins, la un moment dat, într-o situație mai neplăcută, indiferent că vorbim de alcool sau de o țigară cu marijuana, și va fi invitat mai târziu să facă parte dintr-un guvern nu poți să spui că nu se poate, că ești penal. Nu te urci beat la volan, dar omul a plătit acolo unde trebuia să plătească. Putea să spună (n.r., premierul), dar nu s-a întâmplat. Eu nu sunt supărat pe domnul Florin Cîțu. Criterul politic nu a existat (n.r., în PNDL 3) de la bun început. Avem sprijinul de la toate asociațiile, nu se pune probleme politizării. Dar acolo unde nu există apă și canalizare, nu pui asfalt. Vor fi niște criterii și nu ții cont de culoarea primarului sau a Consiliului Local.

––––––––––––––––––––––

Dacă este să ne luăm după concluziile ședinței USR-PLUS care a precedat această ședință, liderii acestei formațiuni politice sunt nemulțumiți de modul în care premierul Florin Cîțu și-a gestionat problemele din trecut, ne referim la condusul în stare de ebrietate și noua problemă apărută cu un credit luat de la o bancă americană, a transmis Marius Vulpe, pentru Telejurnal. Ei susțin că PNL ar trebui să clarifice dacă actualul premier mai este legitim să conducă sau nu actualul Executiv. Cei de la USR-PLUS susțin că în momentul de față, acest scandal afectează nu doar credibilitatea premierului Cîțu, cât și pe cea a Guvernului. Pe surse, cei de la USR-PLUS nu vor face pasul afară din guvernare, ar putea să-l facă numai în cazul în care toate reformele ar putea fi blocate. Iar în această ședință se pare că problemele premierului sunt pe ultimul plan. În acest moment, partenerii de coaliție nu se înțeleg pe așa-numitul plan de investiții Anghel Saligny, de fapt PNDL 3. Cei de la UDMR îi acuză pe cei de la USR-PLUS că, prin criteriile pe care vor să le introducă pentru primari, întârzie proiectul. Iar la final s-ar putea să abordeze și această problemă a premierului.

Premierul Florin Cîțu: „A fost prezentat în spaţiul public un dosar în Statele Unite. M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile, despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte uşor de găsit pentru oricine, dacă chiar voia să mă găsească în 2009, dacă era ceva. Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din SUA. (…) Acel claim a fost respins de instanţa americană”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite