Ședința coaliției s-a încheiat. PNL și PSD nu s-au înțeles pe tema reducerilor fiscal-bugetare

4 septembrie 2023, 19:20

Ședința coaliției s-a încheiat. PNL și PSD nu s-au înțeles pe tema reducerilor fiscal-bugetare.

ACTUALIZARE Negocieri de câteva ore la Palatul Victoria între liberali și pesediști. Se stabilește lista finală cu măsurile fiscale care ar urma să fie depuse la Parlament. Ieri au vorbit social democrații, astăzi liberalii și-au prezentat opțiunile. Contextul este important, pentru că a început și sesiunea parlamentară. Primim explicații de la Roxana Zamfirescu:

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Vlad Ungar are detalii:

În acest moment se conturează două direcții diferite, însă și PSD și PNL spuneau că doresc să ajungă la un numitor comun.

– microîntreprinderile cu venituri de până la 60.000 de euro/lună, până la acest prag vor plăti un impozit de 1%, iar cele care depășesc acest prag vor plăti un impozit de 3%.

– vor fi eliminate facilitățile fiscale pentru angajații din construcții, dar și din Agricultură, în sensul că vor plăti acel CASS, iar angajații din IT cu un salariu de peste 10.000 de lei vor plăti impozit.

– Liberalii își doresc ca aceste măsuri să se aplice începând cu 1 ianuarie 2024, iar social-democrații – de luna viitoare.

– va crește acciza pentru produsele care conțin tutun, dar și pentru băuturile alcoolice și va exista o taxă specială pentru lux. Documentul de lucru al Ministerului de Finanțe prevede un impozit special timp de cinci ani pe bunurile imobile și mobile de valoare mare, cum ar fi clădirile rezidențiale care cumulat depășesc 2.500.000 de lei și mașinile de peste 375.000 de lei.

Nu părăsim guvernarea, nu se pune această problemă, suntem responsabili, avem o asumare clară în fața românilor, dacă alții vor să părăsească guvernarea, pot s-o facă, noi vom guverna în continuare – a declarat Rareș Bogdan, la intrarea în ședința coaliției.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL: PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia atunci când e greu, vine o furtună. Ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, în timpul începutului războiului din Ucraina și în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri începând de acum, și trebuie să fim tratați pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac și niciun fel de încercare de a izola PNL sau de a pune la colț primarii noștri, președinții de consilii județene sau reprezentanții noștri din teritoriu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite