Ședință a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Dragnea anunță un congres extraordinar al PSD în luna martie

14 februarie 2018, 11:46

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, intenția organizării unui congres extraordinar al partidului. El a declarat, înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, că acest congres ar putea avea loc în luna martie.

Dragnea a mai spus că scopul congresului extraordinar va fi și „relansarea programului de guvernare”.

Voi propune convocarea unui Congres al PSD (…)Asistăm de o perioadă de timp la dezbateri aprinse în domeniile economic, sănătate, educație, justiție, salarii pensii iar PSD trebuie să aibă o poziție bine definită în cadrul acestor dezbateri. Societatea românească în ansamblul ei trebuie să aibă niște clarificări. Vreau să redefinim și să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile nedemocratice și ilegitime asupra instituțiilor democratice. Vreau să ne implicăm serios în democratizarea societății românești și de a pune instituțiile de forță strict în matca lor constituțională.Vreau să angajăm PSD în cel mai ambițios program pe termen lung din istoria Românei, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va cere un vot pentru reconfirmarea sa ca președinte al PSD, Liviu Dragnea a răspuns: Categoric, da!

Dragnea a mai precizat că a stabilit, împreună cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la activitatea SPP. Propunerea urmează să fie validată în plenul reunit de săptămâna viitoare.

Întrebat dacă se așteaptă ca Tudorel Toader să ceară revocarea Codruței Kovesi de la conducerea DNA, Liviu Dragnea a răspuns că se așteaptă să facă ceea ce crede că trebuie făcut. Mă aștept să fie condus de bunul simț și de experiența pe care o are și de ceea ce se întâmplă în societate și în justiție.

_______________

Luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, a reafirmat că la şedinţa CExN de miercuri va urma să fie discutată evaluarea secretarilor de stat şi că nu are de gând „să execute pe nimeni”. El a adăugat că guvernul va fi cel care va propune restructurarea sau comasarea unor instituţii.

Întrebat dacă s-a discutat despre restructurarea sau comasarea unor instituţii, Dragnea a spus: „Aştept de la guvern să vină cu aceste propuneri”.

În context, Dragnea a spus că exclude un vot în CExN de miercuri în care să se propună sancţionarea unor membri de partid. „Da, eu exclud această variantă, sub nicio formă eu nu voi propune şi dacă cineva va propune, voi încerca să uzez de influenţa mea în CExN să nu se ajungă la asta”, a completat preşedintele PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite