''Dorm direct pe pământ, ascunşi sub tufe". Migranţii trăiesc în condiţii inumane şi degradante la Calais, denunţă Avocatul Poporului din Franța

Avocatul Poporului din Franţa a denunţat joi condiţiile de trai ''degradante şi inumane'' ale migranţilor aflaţi la Calais, în nordul ţării, relatează France Presse.

24 Septembrie 2020, 20:16 (actualizat 24 Septembrie 2020, 20:25) Știrile TVR |
Calais / FOTO: infomigrants.net

Pe fondul polemicilor după decizia prin care asociaţiile nemandatate de stat nu au permisiunea de a efectua distribuţie de alimente în centrul oraşului Calais, Avocatul Poporului a efectuat o vizită de două zile în teren.

Într-un comunicat, Claire Hédon trage un semnal de alarmă asupra ''condiţiilor de viaţă degradante şi inumane pe care le suportă exilaţii''. Mulţi dintre ei sunt într-o stare de epuizare fizică şi mentală.

Autoritatea independentă, însărcinată cu supravegherea respectării drepturilor şi a libertăţilor, a prezentat deja în această săptămână observaţiile sale tribunalului administrativ din Lille, sesizat de 13 asociaţii care au contestat decizia Prefecturii.

''Prin privarea exilaţilor de acces la un bun - distribuirea alimentelor -, măsura contestată constituie o discriminare bazată pe naţionalitate'', a susţinut ea.

''Accesul la hrană, la apă şi la igienă este dificil şi complex'', a reiterat joi Claire Hédon, care intenţionează să prezinte observaţiile sale şi Consiliului de Stat.

În timpul vizitei sale, Avocatul Poporului a constatat ''voinţa de a-i face invizibili pe exilaţii de la Calais'', unde 1.200 - 1.500 de migranţi doritori să ajungă în Marea Britanie, printre care femei şi copii de vârste mici, ''dorm direct pe pământ, ascunşi sub tufe, indiferent de condiţiile climatice''.

(sursa: Agerpres)

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI