Școlile vor putea angaja profesori și cadre medicale. Directorii cer lămuriri despre concursurile de angajare

Pe ultima sută de metri, unitățile de învățământ încep să se organizeze pentru noul an școlar. Directorii vor putea face concursuri pentru a se ocupa locurile vacante de profesori sau cadre medicale. Sindicatele estimează că ar fi nevoie de peste zece de mii de persoane. Pentru perioada stării de alertă, Guvernul a decis să lase la latitudinea fiecărei unități de învățământ să decidă ce activități pot fi suspendate sau făcute în regim online. Iar medicii de familie fac un apel către părinţi: să nu aglomereze cabinetele pentru adeverinţe şi avize la începutul anului şcolar.

20 August 2020, 20:02 (actualizat 20 August 2020, 20:25) Știrile TVR |
Școlile vor putea angaja profesori și cadre medicale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Guvernul clarifică în ce condiţii se vor mai putea suspenda orele în viitorul an şcolar şi permite reluarea angajărilor în condiţiile în care în aproape toate şcolile sunt posturi libere sau cereri de suplimentare a personalului.

Actul normativ prevede ca decizia suspendării cursurilor să fie luată de Consiliul de Administraţie al şcolilor după consultare asociației de părinţi. Propunerea merge mai apoi la Inspectorat si la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Iar şcolile pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de asistenți, medici, cadre didactice şi personal nedidactiv.

Directorii şcolilor în care este nevoie de personal suplimentar au încă multe întrebări fără răspuns.

Iar sindicaliştii avertizează că numărul posturilor libere este mult prea mic.

Medicii de familie cer şi ei din nou renunţarea la avizele de intrare în colectivitate, care nu sunt utile decât după o perioadă de boală şi nu după vacanţă.

În plus, susţin vaccinarea antigripală obligatorie a elevilor.

ONG-urile propun deja modificări ale regulilor propuse de autorităţi. Susţin că şcolile trebuie să primească din timp procedurile finale în care să se precieze clar şi cine va asigura necesarul de măşti pentru elevi şi profesori.

Fundaţia World Vision România a transmis azi către Ministerul Sănătăţii un set de 7 modificări cu privire la ghidurile sanitare puse în dezbatere.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 25°C
CONSTANTA 18°C 24°C
CRAIOVA 29°C 30°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI