Școlile particulare cer redeschiderea, inspectoratul răspunde. Ministrul Sănătății: Restricțiile vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea

27 octombrie 2020, 21:20

Asociația școlilor particulare reprezintă peste 200 de astfel de școli, cu peste 15.000 de elevi.

Reprezentanții lor au făcut un sondaj intern cu privire la rata de infectare a elevilor de la începerea școlilor până la decizia de închidere din 20 octombrie.

Cei din școlile particulare dau exemplul altor state europene, care nu au închis școlile precum Marea Britanie, Germania sau chiar Belgia, unde rata de infectare este foarte mare.

Reprezentanții părinților nu sunt de acord cu solicitarea școlilor private de redeschidere a cursurilor fizice.

Inspectoratul Școlar Bucureşti anunţă că decizia de închidere fizică a şcolilor din Capitală va fi reevaluată după 14 zile, adică în jurul datei de 3 noiembrie.

Ministrul Sănătății atrage atenția însă că școlile mai rămân închise 2 săptămâni și după ce se iese din scenariul roșu.

Nelu Tătaru: „Acele restricții pe care le impunem acum vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem să limităm ce se întâmplă în acest moment”.

În Bucureşti a fost suspendată prezenţa fizică la cursuri în școli și grădinițe după ce rata de infectare a sărit de 3 cazuri la mia de locuitori și s-a intrat în scenariul roșu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite