Școlile din Sectorul 5 au cumpărat ceasuri inteligente pentru elevi. Achizițiile, făcute prin cumpărare directă și de la aceeași firmă

În sectorul în care multe școli nu au autorizație pentru securitate la incendiu și arată deplorabil, primăria are alte priorități. Cu semnătura directorilor școlilor și liceelor, s-au cumpărat peste 5000 de ceasuri inteligente în valoare de peste un milioan 600 de mii de lei. Totul, fără licitatie, și de la aceeași firmă. Primaria Sectorului 5 spune că vrea doar să asigure un climat sigur pentru elevi.

25 Septembrie 2018, 18:43 (actualizat 25 Septembrie 2018, 19:49) |
Ceasuri inteligente
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Ceasurile inteligente cumpăratate pentru elevi ar trebui, cel puțin în teorie, să-i alerteze pe părinți în cazul în care copiii lor sunt într-o situație periculoasă.

Achizițiile au fost făcute de fiecare școală în parte, prin cumpărare directă și toate, surpriză, de la aceeași firmă.

Fiecare ceas comandat a costat 316 lei, deși prețul de pornire pe piață liberă este mult mai mic.

Proiectul aparține Primăriei Sectorului 5.

Într-o ședință de consiliu local s-a discutat chiar de achiziția acestor ceasuri pentru toate școlile din sector. S-ar fi obținut astfel un preț mai bun.

În cele din urmă s-a decis însă ca fiecare școală să facă achiziția. Astfel, nu a mai fost nevoie de licitație, pentru că sumele se încadrau iîn plafonul pentru achiziții directe.

Ceasurile n-au bucurat pe toată lumea.

Întrebați de utilitatea și prioritatea acestui proiect, reprezentanții Primăriei Sectorului 5  ne-am transmis doar că achiziționarea cesurilor inteligente era necesară pentru "asigurarea unui climat de siguranță copiilor din școlile Sectorului 5".

În Germania, anul trecut, autoritățile au interzis vânzarea ceasurilor inteligente pentru copii pentru că este încălcată intimitatea celor mici prin dispozitivele de colectare date şi localizare.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI