Școlile din Kiev se vor redeschide în septembrie cu prezență fizică. Elevii și profesorii vor fi instruiți pentru situația unei alerte aeriene

Ucraina - elevi in clasa
Ucraina - elevi in clasa
1 iulie 2022, 16:12

„Cea mai importantă misiune la începutul anului şcolar este asigurarea siguranţei elevilor şi a profesorilor”, a declarat Olena Fidanian, şefa departamentului de educaţie şi ştiinţă din cadrul primăriei, într-un comunicat.

Împrejurimile clădirilor vor fi inspectate pentru excluderea prezenţei dispozitivelor explozive, iar adăposturile antiaeriene din şcoli vor fi aprovizionate cu apă, medicamente şi alte produse de bază.

„La începutul anului şcolar, toate şcolile vor organiza instruirea necesară pentru profesori şi copii privind comportamentul în cazul unei alerte aeriene”, a adăugat Fidanian.

Elevii care nu se pot întoarce la Kiev îşi vor putea continua studiile de la distanţă, a mai spus ea.

După ce timp de câteva săptămâni au încercat fără succes să se apropie de Kiev, forţele ruse s-au îndreptat către regiunea Donbas din estul ţării.

Sute de mii de locuitori s-au întors apoi în capitală, unde viaţa de zi cu zi s-a reluat treptat odată cu deschiderea de restaurante şi magazine. Cu toate acestea, o lovitură cu rachete asupra unui bloc de apartamente în iunie a provocat un mort şi mai mulţi răniţi la Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite