Școlile din Anglia se redeschid pe 8 martie; activitățile sportive in aer liber vor fi reluate pe 29 martie

Marea Britanie scoală
Marea Britanie scoală
22 februarie 2021, 12:06

„Părerea noastră este aceea că va fi o redeschidere graduală a întregii Anglii, nu una pe regiuni”, a declarat oficialul britanic pentru postul radiofonic LBC Radio.

„Mai întâi copiii, apoi prioritatea o reprezintă şcolile, unde două persoane vor putea să se întâlnească în exterior şi chiar să bea o cafea împreună, iar toate aceste lucruri vor deveni posibile pe 8 martie. Apoi, pe 29 martie, două familii sau grupuri de cel mult şase persoane vor putea să se întâlnească şi sporturile în aer liber vor putea fi din nou permise”, a mai spus Nadhim Zahawi.

Potrivit aceluiaşi oficial britanic, datele medicale actuale arată faptul că vaccinurile s-au dovedit eficiente în reducerea transmiterii maladiei COVID-19.

„E suficient să vă spun că datele arată bine”, a declarat Nadhim Zahawi pentru postul de televiziune Sky News, atunci când a fost întrebat de reporteri dacă vaccinurile sunt eficiente în reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a numărului de spitalizări asociate maladiei COVID-19.

„Nu ne-am fi aflat aici acum, în această dimineaţă, să vă spunem că vom redeschide şcolile pe 8 martie şi… întrucât vacanţa şcolară începe pe 29 martie, vom permite regula ca două familii şi grupuri de şase persoane să poată să se întâlnească în exterior… Nu v-am anunţa aceste lucruri dacă nu am fi încrezători că programul de vaccinare începe cu adevărat să îşi arate roadele”, a mai spus oficialul britanic.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite