Școlile ar putea rămâne deschise și după creșterea incidenței la peste șase la mie. În ce condiții

29 septembrie 2021, 12:16

Deocamdată este doar o variantă care va fi discutată cu specialiştii din Sănătate publică. O decizie clară va fi anunţată la sfârşitul acestei săptămâni.

Bucureștiul a ajuns astăzi la incidență de 6,33 la mie. Dacă și vineri rata va fi peste 6 la mie, potrivit datelor actuale, școlile ar trebui să intre în online începând de luni.

Ministrul Educației a declarat că se iau in calcul două variante. Fie se rămânem pe prevederile ordinului comun, care prevede că la depășirea ratei de 6 la mie în localitate, toate școlile întră în online, cu excepția școlilor speciale. În varianta a doua se face decuplarea între modul de funcționare a școlilor și rata de incidență din localitate. Voi susține, în paralel cu – o precizare importantă – amplificarea testarea, a subliniat ministrul.

Să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere a respectării măsurilor de prevenire a virusurilor și de identificare a cazurilor pozitive, în sensul în care să închidem acele clase sau scoli în care sunt identificate cazuri. Dacă într-o localitate nu există niciun caz de infectare într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata de incidență este peste 6 la mie, atunci școala, teoretic, poate să continue, a declarat la rândul său coordonatorul campaniei pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Dacă Ministrul Educației ajunge la o hotărâre comună cu reprezentanții din Sănătate, se va semna un nou ordin comun prin care se vor stabili noi reguli, ce vor permite școlilor să rămână deschise și după incidența de 6 la mie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite