Școlile afișează rata de vaccinare din rândul angajaților. La nivel național, peste 60% s-au vaccinat anti Covid

Școlile afișează rata de vaccinare a angajaților
Școlile afișează rata de vaccinare a angajaților
3 noiembrie 2021, 17:12

Peste 86% dintre angajații Colegiului Național I.L. Caragiale din Capitală s-au vaccinat anti-Covid. Este printre cele mai mari rate de imunizare din țară în rândul salariaților unei școli.

Informarea a stat la baza acestui model de succes. Imediat ce vaccinul a fost disponibil, directorul şcolii a organizat un webinar cu specialiști în domeniu.

Andreia Bodea, director, Colegiul Naţional I.L. Caragiale: Doamna conferențiar dr. Victoria Aramă de la Matei Balș și doamna profesor universitar Maria Dorobanțu, membră a Academiei Franceze de Științe Medicale. Au răspuns la toate întrebările încât colegii mei, în proporție de 81%, erau disperați că nu se pot înscrie pe platformă. Și, până la urmă, am reușit și s-au vaccinat.

Acum, conducerea colegiului se gândește să organizeze un webinar asemănător și pentru elevi.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat ratele de vaccinare din rândul angajaților din sistem.

Școlile de stat cu cele mai bune rezultate la învățătură au și cele mai mari rate de imunizare. Cea mai mică rată de vaccinare din Capitală este la Grădinița nr. 234: doar 12,5%.

Gelu Duminică, sociolog: Oameni care nu s-au vaccinat sunt peste tot. Vorbim totuşi de calitatea educaţiei. Din păcate, România ne arată foarte multe exemple de oameni cu studii superioare care sunt mai degrabă conservatori decât progresişti, oameni care să se uite către ştiinţă.

La nivel național, puțin peste 60% dintre angajații din sistemul de învățământ s-au vaccinat.

Cele mai mici procente sunt în mediul rural. De exemplu, la Școala Gimnazială din localitatea nemţeană Dămuc, doar 30% dintre profesori s-au vaccinat.

Elena Toplicianu, directorul Colegiului Gimnazial Dămuc, Neamț: O parte dintre ei au făcut boala. O parte dintre ei sunt în nişte analize, au probleme de sănătate şi încearcă să facă documentaţia, analizele, să vadă dacă au voie să facă sau nu au voie.

Ministrul Educației spune că procentul de vaccinare al angajaților ar putea fi luat în considerare în decizia funcționarii școlii cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţiei: Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, să spunem că în jumătate de țară o să avem o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri în școli, să nu poate funcționa cu prezența fizică acele școli.

Cursuri față-n față își doresc și elevii, acolo unde situația epidemiologică permite acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite