Orașul Deva, fără căldură când protestează minerii

Din cauza protestelor din Valea Jiului suferă zeci de mii de oameni din Deva. De 4 zile, o parte din oraş a rămas fără căldură și apă caldă, după ce a fost oprită Termocentrala Mintia, lăsată fără cărbune. Iar majoritatea şcolilor și grădiniţelor din municipiu au trecut, de astăzi, în sistem on line. Spitalul Județean de Urgență nu este afectat de această criză, pentru că are centrală proprie.

22 Februarie 2021, 12:01 (actualizat 22 Februarie 2021, 20:58) |
Orașul Deva, fără căldură
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Centrala Mintia este dependentă de cărbunele care vine din Valea Jiului. Dacă minele nu lucrează, nu mai există nici combustibil pentru centrală. Iar oraşul Deva nu mai primeşte apă caldă şi căldură. Se îngheaţă în apartamente, dar mai ales în şcoli şi grădiniţe, unde nu există surse paralele de încălzire. Peste 4 mii de copii de grădiniţă şi şcoală sunt acum acasă şi fac cursuri online. Sunt 11 unităţi de învăţământ care funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului. Nu mai primesc căldură de vinerea trecută.

ILIE PÂRVAN, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Hunedoara: “Am fost nevoiți să ne schimbăm activitatea și să trecem la regim exclusiv on line”.

ALINA SÂRBU, director, Liceul de Artă Deva: „Noi, la birouri, ne-am luat niște calorifere electrice. Și sperăm să se termine această perioadă cât mai repede”.

În orașul Deva, doar două colegii, o grădiniță, internatul Liceului cu Program Sportiv și Palatul Copiilor au centrale proprii şi se pot încălzi fără restricţii.

Sunt afectate și peste 4 mii de apartamente din Deva şi multe dintre instituțiile publice.

Este pentru a șasea oară, în ultima jumătate de an, când termocentrala Mintia își oprește activitatea, din cauza lipsei de combustibil. Primăria caută soluții pentru ca instituțiile pe care le are în subordine să devină autonome termic. Cel mai probabil, vor fi cumpărate centrale termice dedicate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI