Școli închise din cauza coronavirusului – un nou bilanț care va fi comunicat zilnic de Ministerul Educației. De joi, încă 37 de școli sunt în scenariul roșu

17 septembrie 2020, 20:16

La Galați, o elevă de gimnaziu a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Adolescenta a mers pentru prima dată la cursuri marți după-amiază. De la prima oră, fetiţa s-a simţit rău și a fost dusă la cabinetul medical din şcoală. Adolescenta mai are un frate în clasa a IV-a, la aceeaşi şcoală.

În cazul în care și fratele fetiței va fi depistat pozitiv, atunci și colegii din clasa a IV-a vor fi obligați ca, în următoarele 14 zile, să rămână izolați la domiciliu.

Și tot în Galați, încă o elevă de clasa a VII-a, din comuna Cuza Vodă, a fost confirmată cu SARS-CoV-2. Și aici, conform regulilor, cursurile sunt suspendate în clasa respectivă pentru două săptămâni. Acum, părinții se tem atât pentru sănătatea copiilor, cât și pentru faptul că vor ajunge să învețe on-line.

Cazuri de COVID-19 sunt în mai multe școli din țară.

În Capitală, de exemplu, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” a suspendat cursurile într-o clasă a XII-a după ce un elev a fost confirmat pozitiv. Situația se poate schimba de la o zi la alta, subliniază reprezentanții Inspectoratului Școlar.

După primele zile de școală, datele Ministerului Educației arată că încă 37 de unități de învățământ au trecut în scenariul roșu. La peste 4.300 se învață în sistem hibrid, iar cele mai multe sunt în scenariul verde, adică toți elevii sunt prezenți la cursuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite