Școala românească încotro? Inspectorul școlar Marina Manea spune că pentru a obține rezultatele dorite profesorul și părintele ar trebui să facă echipă

22 ianuarie 2020, 10:50

Adică elevii nu sunt obișnuiți să aplice practic ceea ce învață teoretic. Ceea ce e perfect adevarat. De altfel, nici n-ar avea cum pentru că la noi, școala se bazează încă pe memorare, nu pe aplicarea în practică a ceea ce învățam.

Rezultatele ar trebui sa le dea serios de gândit celor care pot lua decizii în acest sens. Pentru că, iată, sunt cele mai proaste rezultate din ultimii aproape 10 ani.

Ministrul Educației n-a găsit vinovați pentru aceste rezultate foarte slabe, dar admite ca se impun măsuri imediate.

Marina Manea, inspector școlar general adjunct, a spus în emisiunea Ca`n viață că pentru a obține rezultatele dorite profesorul ar trebui să facă echipă cu părintele.

Eu cred că vom discuta muți ani de acum încolo despre aceleași probleme și poate că este nevoie de o intervenție și asupra educației familiei, asupra educației părinților și a celor care se pregătesc să devină părinți (…) Este nevoie de o formare unitară și a cadrelor didactice. Am prins un anumit tip de paradigmă educațională și ea s-a schimbat cu totul în timpul în care trăim, spune inspectorul școlar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite