Școală renovată din temelii în comuna Buteni, din județul Arad. Au fost investite 3,5 milioane de lei din fonduri guvernamentale

5 septembrie 2022, 14:15

În clădirea mai veche de o sută de ani funcționează astăzi o școală ultramodernă.

Pe vremuri, aici era judecătoria comunei, iar în anii 60, a devenit școală. Pentru că imobilul se degrada continuu, iar autoritățile locale nu au găsit banii necesari unei investiții serioase, pe ușa școlii a fost pus lacătul acum două decenii.

Copiii au fost mutați în clădiri închiriate și mulți părinți au preferat să îi ducă pe cei mici la școli din comunele învecinate.

Mai bine de o sută de copii din clasele V-VIII învață acum în această clădire renovată din temelii. Au fost investite 3,5 milioane de lei din fonduri guvernamentale, prin programe PNDR.

Într-un an și jumătate, clădirea școlii a fost renovată și extinsă, s-a făcut hidroizolația, s-au schimbat podelele și s-au modernizat sălile de clasă.

Sorina Vanci, directoarea școlii gimnaziale „Gabriel Brola” din Buteni: 70% dintre elevi provin din familii nevoiașe, 30% au probleme de învățare, cea mai bună modalitate de a-i integra pe acești elevi este abordarea unor proiecte Erasmus.

Până anul viitor, va fi gata și terenul de sport, dotat cu nocturnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite