Școala pe coduri de culoare. Cursurile se reiau pe 14 septembrie cu respectarea unor noi norme de sănătate

Şcolile reiau cursurile pe 14 septembrie, dar vor fi organizate în funcţie de numărul de cazuri de infectări cu noul virus, raportat la mia de locuitori. Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat trei variante, pe coduri de culoare: verde, galben şi roşu dar decizia finală vă fi luată de autorităţile locale. Părinţii atrag atenţia că nu cazurile de COVID vor împinge şcolile către sistemul de predare hibrid, ci lipsa spaţiilor.

06 August 2020, 09:58 (actualizat 06 August 2020, 10:29) Știrile TVR |
Scoala pe culori
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cele trei scenarii au fost prezentate pe coduri de culoare: VERDE, este zona în care mai puțin de o persoană, la mia de locuitori a avut boala în ultimele 14 zile, GALBEA este localitatea cu cel mult 3 persoane infectate în medie pe zi, iar în zona ROȘIE sunt depistate mai mult de 3 persoane în medie pe zi, la mia de locuitori.

Preşedintele României, Klaus Iohannis:  Dacă se merge pe scenariul verde - asta însemnând ca toți elevii merg fizic la scoală, se tin cursuri normale,  dacă se merge pe scenariul trei rosu, când nimeni nu  merge la scoală și totul se desfășoară online sau scenariul galben, scenariul 2 de risc mediu,  care înseamnă că o parte din activități se țin în școală și o parte se ține în online.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache: Bucurestiul s-ar afla pe scenariul verde, adică sută la sută prezență, fizică la școală, totuși mai este un semn de întrebare, nu poți să votezi distanțare din punct de vedere fizic, dacă mă refer la ghid,  atunci ești obligat să te  duci sub anumită formă pe scenariul al doilea, 50 la suta online, 50 la sută fizic.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rares Voicu: În ceea ce privește scenariul galben, acel învățământ hibrid despre care  s-a vorbit în ultimele săptămâni, la fel, va fi nevoie dacă se merge pe acest scenariu în anumite localități  de infrastructură. Adică să avem în sălile de clasă instrumente de transmitere live audio -video, dar și de înregistrare.

Normele de sănătate pe care școlile vor trebui să le respecte vor fi anunțate în zilele următoare. Decizia efectivă legată de felul în care se vor ține cursurile în fiecare școală va fi luată de autoritățile locale.

Scenarii pentru anul școlar:

VERDE - mai puțin de o persoană, în medie, în ultimele 14 zile, cu Covid 19, la mia de locuitori.

GALBEN - 1-3 persoane detectate în medie pe zi în ultimele 14 zile,cu Covid 19, la mia de locuitori.

ROŞU - mai mult de 3 persoane în medie pe zi în ultimele 14 zile, cu Covid 19, la mia de locuitori.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI