Școala online, mai grea decât sărăcia. Studiu World Vision România: Peste 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au făcut școală online, după întreruperea cursurilor

Elevii săraci din mediul rural vor fi cei mai afectaţi dacă din toamnă cursurile vor fi ţinute online. Un studiu al asociaţiei World Vision România arată că peste 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au făcut școală online, după întreruperea cursurilor.

04 August 2020, 18:57 (actualizat 04 August 2020, 20:42) Știrile TVR |
Școala online, mai grea decât sărăcia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 60% dintre părinți nu au lucrat, iar aproape jumătate nu au reușit să asigure alimente rechizite și produse de igienă pentru familia lor.

În comuna Breasta, de lângă Craiova, sunt multe familii care trăiesc de pe-o zi pe alta. De şcoală online nici nu poate fi vorba. Nu au internet, nici calculator. Abia dacă au câte un telefon vechi.

“Problema tehnologiei este acută. Multe familii abia își pot hrăni copilul”, spune Marin Marcu, primarul comunei Breasta.

Lipsa predării faţă în faţă îi va afecta serios pe copiii din rural şi va adânci diferenţele sociale, spun psihologii.

Irina Gruia, psiholog: Fiecare dintre copii învață să intre în rolul de a nu face. Își activează neputința. Și rămâne blocat în acel rol”.

Un studiu al organizaţiei World Vision România arată că la sate numai 64% dintre profesori au ţinut ore online, peste jumătate dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie, în timp ce 20% au afirmat că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleşcoala.

Din punctul de vedere al accesului la educaţie, el nu a fost posibil peste tot în România offline, doar 60 la sută dintre copiii din mediul rural au participat la cursuri online.

În satele româneşti, una din patru şcoli nu are conexiune la Internet, 9 din 10 şcoli nu au laptop/ PC/ tablete, în timp ce 87% dintre directorii de școală cred că învăţarea online nu trebuie extinsă. Iar 60% dintre ei spun că procesul educațional va fi afectat din cauza pandemiei și materia trebuie reluată.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 33°C 35°C
CLUJ 33°C 33°C
CONSTANTA 26°C 28°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI