Școala începe din nou cu stângul, oficialii numără problemele în ultima clipă

30 august 2022, 18:40

Șansa la educație a opt copii din satul Pleși, județul Buzău, este chiar școala din inima comunității, o instituție de învățământ care funcționează din 1947. De mai bine de zece ani ar fi trebuit desființată din cauza numărului mic de elevi, dar an de an directorul cere aviz de funcţionare.

Altfel, copiii ar trebui să parcurgă 7 kilometri până la școala din comună. Iar drumul este dificil şi periculos, inclusiv din cauza urşilor.

Şcoala din Pleşi are apă curentă, dar va rămâne şi anul acesta cu toaleta tot în curte. Autorităţile n-ar putea justifica investiţia financiară.

În schimb, la Gârcina, în judeţul Neamţ, copiii au o școală mai frumoasă, de anul acesta.  Toaleta din curte şi noroiul au dispărut. Modernizările au fost făcute cu fonduri guvernamentale, dar și cu bani de la bugetul local.

Și spațiile de joacă și sport au fost modernizate. De sălile de clasa s-au ocupat chiar cadrele didactice.

La nivel naţional, noul an şcolar începe din nou cu stângul. Cu doar patru zile înainte de deschidere autorităţile numără neajunsurile.

CITEȘTE ȘI Cîmpeanu: 3,3 % dintre unitățile de învățământ nu au autorizație DSP. Două treimi din fondurile alocate pentru toalete din curtea școlilor s-au întors la buget. Ciucă: Trebuie să rezolvăm problema pentru totdeauna

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite