Elevii de liceu vor defila la parada militară de 1 decembrie! Iar în Japonia s-a deschis un restaurant unde se gătește carne de om. Nu vă alarmați, sunt doar exemple de știri false, de care s-au lovit elevii de liceu, pe rețelele de socializare. Chiar dacă unele sunt minciuni evidente, aproape jumătate dintre tineri au recunoscut că au căzut în capcană și au distribuit informații înșelătoare. Ca sa explice oamenilor cum să facă diferența între fals și adevăr, un ONG a lansat un ghid de "fake news".
Fenomenul "Fake News" este o problemă în România, sunt de părere elevii de liceu. Tinerii cred că ei pot recunoaște rapid știrile false care sunt distribuite pe rețelele de socializare. Datele studiului arată însă că aproape jumătate a distribuit cel puțin o dată o știre falsă.
Iar când vine vorba de sursa de încredere, liceenii au încredere mai repede în personajele influente din mediul online decât în presă.
Ca să învețe să facă diferența între o știre falsă și una adevărată, un ONG a lansat un ghid de Fake News. Ghidul este structurat în șase lecții, în care elevii învață să verifice informațiile și să analizeze articolele.
Părinții îmbrățișează ideea de educație media, doar dacă nu acaparează prea mult din programa școlară.
La întrebările studiului despre Fake News în rândul tinerilor au răspuns 450 de elevi, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.