Școala 141 din Capitală, în care a căzut tavanul anul trecut, a fost demolată și va fi reconstruită

Chiar în prima zi de şcoală, a început, simbolic, demolarea unei şcoli - cea din sectorul 5 al Capitalei, în care a căzut tavanul, acum aproape un an şi jumătate. Lucrările au întârziat din cauza avizelor, spune primarul de sector. Speră totuşi că, la anul, cei 400 de copii mutaţi la altă clădire vor fi primiţi într-o şcoală nou-nouţă, de referinţă pentru ţară.

10 Septembrie 2018, 19:55 (actualizat 10 Septembrie 2018, 20:07) |
Școală demolată în cadru festiv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Tavanul de rigips de la ultimul etaj al şcolii "Ion I. C. Brătianu" s-a prăbuşit anul trecut, în luna mai. Elevii au fost mutați de atunci în altă școală, iar în cea veche nu s-a mai întâmplat nimic, până azi.

Lucrările au început la mai bine de un an după ce primăria sectorului 5 a decis ca şcoala să fie demolată. Iniţial, autorităţile locale au promis să o reabiliteze, dar s-au răzgândit după ce expertiza tehnică a arătat că structura clădirii era mult prea şubredă.

A fost o minune că elevii nu erau la cursuri. S-a intamplat in săptămâna "Şcoala Altfel". George venise atunci la şcoală să ciocnească ouă de Înălţare.

Toţi cei 400 de elevi au fost atunci mutaţi la şcoala 127. A fost introdusă o cursă specială RATB pentru ei. Acum, copiii spera ca noua clădire să fie gata cât mai repede.

A durat mult până au fost primite avizele, spune primarul. Şi încă mai lipsesc unele. Între timp, curentul electric şi apa au fost oprite. Iar sala de sport şi secretariatul funcţionează lângă şantier.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI