Șase sate din România s-au înscris în competiția „Best Tourism Villages”

26 iunie 2022, 17:29

Peisaje fantastice, aer curat, și delicii din bucãtãria cehã. Sunt doar câteva dintre motivele care au adus Eibenthal-ul,  în cursa „Best Tourism Villages”. Intrat recent pe harta zonelor turistice, satul a început sã fie atractiv mai întâi pentru turișții cehi, care vin aici sã-și petreacã vacanțele. Însă tot mai mulți români au aflat despre comoară ascunsă în Clisura Dunãrii.

Intrarea satului din Mehedinți în competiția internațională se datorează și unui tânăr antreprenor local. Preocupat de turismul ecologic și tradițiile locale, bărbatul și-a deschis o micã pensiune și un restaurant în care pregãtește bucate dupã rețete vechi ceheșți.

Din meniul bogat se disting plăcinta cu mere și bezea sau ciolanul rotisat, toate stropite cu berea făurită după rețete tradiționale din Cehia.

O calificare în finalã ar aduce micului sat din Mehedinți includerea într-un circuit turistic susținut de specialișți de nivel internațional.

În afarã de Eibenthal, s-au înscris în competiția pentru cel mai frumos sat românesc și localitățile Biertan, Rãșinari și Râul Sadului din Sibiu, Ciocãneșți din Suceava și Costeșți din Vâlcea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite