Șase români au interdicția de a părăsi Turcia, după ce un cunoscut medic român a murit pe o ambarcațiune, în apropierea insulei Yellice

15 octombrie 2022, 17:00

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Izmir, a fost notificat telefonic, la data de 30 septembrie 2022, cu privire la decesul unui cetățean român aflat pe o ambarcațiune situată în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalık, Republica Turcia”, se arată într-un răspuns  al MAE, la solicitarea Știrilor TVR.

Potrivit sursei citate, autoritățile turce au comunicat Consulatului General al României la Izmir că au dispus măsura interzicerii părăsirii localității până la încheierea anchetei pentru șase cetățeni români care se aflau la bordul ambarcațiunii la momentul producerii decesului.

MAE precizează că trupul cetățeanului român a fost repatriat și că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanei decedate.

Potrivit ministerului Afacerilor  Externe,  ambarcațiunea, proprietate a unui cetățean al Republicii Turcia, se află sub pavilion turcesc şi efectua o excursie de câteva zile în zona maritimă din proximitatea localității Ayvalık.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă