Șase persoane au fost duse la secția de poliție, după protestele din Capitală. Au fost date amenzi în valoare de peste 9000 de lei

13 mai 2018, 13:35

Potrivit MAI, șase persoane au fost conduse la secția de poliție pentru săvârșirea unor fapte contravenționale. Au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9100 de lei pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forțelor de ordine de a-și îndeplini obligațiile și refuzul de a părăsi manifestația la solicitarea forțelor de ordine. Un singur protestatar a fost sancționat pentru blocarea circulației.

Peste 5 mii de români s-au strâns doar în Piața Victoriei. Oamenii acuză Puterea că nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice.

În Timișoara au ieșit în stradă peste o mie de oameni. „Fără penali în funcții publice” a fost mesajul acțiunii, însă lozincile manifestanților au vizat-o și pe șefa Guvernului, Viorica Dăncilă căreia piața i-a cerut demisia.

Demisia premierului și a unor miniștri a fost cerută și din Brașov, din fața prefecturii. Coaliția de putere și liderul PSD Liviu Dragnea, au fost ținte în lozincile strigate.

De la Prefectura, protestatarii au plecat în marș spre Piața Sfântului, unde au fluturat un tricolor de mari dimensiuni și steaguri ale Uniunii Europene.

Iar în Cluj Napoca, 500 de oameni au plecat în marș de la prefectura spre casa de cultura și sediul PSD. Și-au strigat și ei nemulțumirile față de măsurile guvernării PSD -ALDE.

Proteste antiguvernamentale în Capitală și în mai multe orașe. Mii de protestatari au ieșit în stradă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite