Șase pacienți cu forme grave de COVID, transferați în Germania. Selecția lor a fost realizată de medici germani

1 noiembrie 2021, 07:57

Aeronava forțelor aeriene germane a aterizat la Baza 90 din Otopeni în jurul prânzului. Misiunea: transportul pacienților cu forme grave de Covid în secțiile de terapie intensivă din 4 orașe germane. La bordul aeronavei au fost îmbarcați în siguranță 6 bolnavi internați până acum în spitalele din București. Până miercuri, și alți pacienți vor fi transferați în Germania.

Alegerea pacienților apți pentru transfer a fost făcută de o echipa militară special venită din Germania încă de săptămâna trecută. Medicii rămân aici până când și cel de-al 18 lea pacient român va fi urcat în aeronava.

PEER GEBAUER, ambasadorul Germaniei la București: Vedem eforturile neobosite ale medicilor români, ale personalului medical peste tot în ţară, încercând să salveze vieţile pacienţilor cu Covid 19 şi a fost un semnal important pentru că astăzi Germania să dea o mână de ajutor pentru transferul pacienţilor.

Alături de Germania, și alte țări au primit pacienți cu forme grave de Covid. În acest moment, 27 de români sunt tratați în Ungaria, la Debrecen și Szeged, 2 în Austria și 7 în Polonia. Din totalul bolnavilor trimiși în străinătate, 17 au decedat. Costurile de transport pentru cei aduși înapoi în România vor fi suportate de stat.

–––––––––––––––––––––––––––-

Vineri a sosit în România o delegaţie formată din 4 medici de la Ministerul german al Apărării pentru a evalua cazurile critice din unităţile de primiri urgenţe din Capitală.

Până acum, 52 de pacienţi, aflaţi în stare gravă, au fost transferaţi în secţii de terapie intensivă în spitale din afara ţării. Dar 17 dintre ei au murit.

Un număr de 6 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 sunt transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.

Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vineri 29 octombrie 2021 se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Transferul de astăzi se efectuează cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite