Șase luni de domnie a Regelui Charles al III-lea. Care este concluzia specialiștilor

30 aprilie 2023, 18:48

În mintea multor britanici sau admiratori ai monarhiei britanice sau poate a simplilor observatori, Regele Charles este încă prințul Charles.

Și asta pentru că, spun istoricii, monarhul este perceput ca fiind total diferit de predecesorii săi, în special de mama sa Elisabeta a II-a.

În primele 6 luni ale domniei sale nu numai că s-a întâlnit cu liderii spirituali din tot regatul, a făcut prima vizită de stat în străinătate și a organizat o petrecere la Castelul Windsor unde a fost invitat și antrenorul naționalei de fotbal, dar a deschis arhivele regale experților care studiază legăturile coroanei cu sclavia.

Cine și-ar fi închipuit că regele vorbește atât de bine germană încât să se adreseze politicienilor de la Berlin în limba lor. Răceala proverbială a germanilor o fost risipită imediat.

Istoricii spun că nu va fi o domnie ușoară. Într-o lume a breaking news-urilor și a fake news-urilor Charles trebuie să demonstreze că monarhia încă mai este relevantă.

Vor fi provocări atât istorice cât și familiale. Experiența dobândită în toți acești ani îi va fi însă un sprijin necesar în modernizarea coroanei britanice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite