Șase deținuți de la Penitenciarul Giurgiu au fost eliberați din greșeală

4 noiembrie 2017, 14:53

80 de deținuți au ieșit liberi pe poarta penitenciarului de maximă siguranță Giurgiu pe 19 octombrie, când a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu. Acum câteva zile, o verificare a scos la iveală că trei dintre ei au fost eliberați din greșeală. Celulele în care își ispășeau pedepsele fuseseră renovate, iar condițiile erau bune.

Poliţia nu a luat însă nicio măsură până acum, pentru că nu a primit niciun document din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor nu știe clar cum au fost eliberați cei 3 deținuți și face verificări. Poliția are propria anchetă și a deschis dosar penal pentru neglijență. De când a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu, 529 de deținuți au fost eliberați, iar alți 3349 au obținut dreptul de a solicita eliberarea condiționată.

Potrivit lui Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul Administratiei Naţionale a Penitenciarelor, a fost o eroare de calcul.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul ANP: „Deja numărul a ajuns la șase, momentan. Fenomenul e că un corp de clădire a fost greșit înregistrat ca fiind cu condiții improprii, deși el fusese reparat recent, ceea ce înseamnă că deținuții de pe trei secții au fost greșit evaluați. Înțelegem că doi au fost reîncarcerați. Unul este căutat, că ar fi părăsit țara, dar nu sunt informații certe. Sunt condamnați pentru infracțiuni destul de grave, de genul: viol, tâlhărie, furt calificat. Estimăm că până la finalul verificărilor vor fi peste 20 de dețiunți eliberați doar la Giurgiu”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite