Șase ani de la #Colectiv, niciun condamnat definitiv. Mama lui Alex Pascu, mort în tragedie: Am plâns în fiecare noapte din acești ani. Protest inedit în faţa Curţii de Apel Bucureşti

30 octombrie 2021, 14:18

Florile albe depuse în faţa Clubului Colectiv şi lumânările aprinse în memoria tinerilor care şi-au găsit sfârşitul în urma incendiului păstrează vie tragedia din 30 octombrie 2015 care a îndoliat întreaga ţară.

Dar în aer plutește un sentiment de abandon colectiv. Pentru a doua oară în ultimii şase ani nici preşedintele Klaus Iohannis nu a mers la comemorare, ci doar a trimis o coroană. Îi cinstesc părinții, prietenii și câțiva necunoscuți. Pare că uitarea a pus stăpânire pe loc, pe moment, pe tragedie, pe amintirea celor 65 de tineri. Mama lui Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity abia își găsește cuvintele.

Ana Pascu: Toți acești șase ani care au trecut ne-au afectat într-un mod dezastruos. Am făcut depresii, am plâns în fiecare noapte și toți erau niște copii de excepție.

Alex Pascu s-a stins pe 11 noiembrie 2015 pe aeroportul din Paris. Transferul său a fost făcut prea târziu.

Adrian Albu, supraviețuitor al tragediei din clubul Colectiv îi aduce un omagiu surorii lui. A fost cu el în club în acea noaptea, dar rănile suferite i-au fost fatale.

Adrian Albu: În instanță acum se cercetează ceea ce s-a întâmplat în club. Al doilea dosar cercetează ceea ce s-a întâmplat aici, intervenția. Ce s-a întâmplat în spitale, ăla nu a ajuns în instanță încă. Și probabil că al doilea dosar nu o să ajungă în instanță pentru că sunt oameni foarte bine puși, Ponta, Arafat, Bănicioiu, Oprea.

În fața Clubului Colectiv, pe locul stăpânit în urmă cu fix șase ani de nenorocire și de moarte, de disperare și de lacrimi, de panică și deznădejde, au fost așezate acum portretele tinerilor care au pierit în cea mai mare tragedie din țara noastră, de după 1989. 65 de chipuri, 65 de destine frânte brusc. 65 de oameni…

În șase ani nimeni nu a fost condamnat definitiv pentru tragedia din Clubul Colectiv. În primă instanță au fost condamnați primarul Cristian Popescu Piedone, trei patroni ai clubului, pompieri, pirotehniști și funcționari. Decizia Tribunalului București a fost atacată și de cei condamnați, dar și de procurori, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel București.

Dincolo de lipsa vinovaților, mai lipsește ceva. Nici astăzi România nu poate trata marii arși, iar cazurile grave sunt trimise în străinătate.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite