Țările baltice și Polonia cer Comitetului Olimpic să interzică participarea sportivilor ruși la J.O. Vladimir Kliciko: Rușii au medalia de aur la deportarea copiilor şi violarea femeilor

3 februarie 2023, 10:57

Într-o declarație comună, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia afirmă că orice încercare a Comitetului Olimpic Internațional de a-i primi la competiții pe sportivii ruși, folosind diverse artificii, cauționează politica Moscovei de agresiune.

Comitetul Olimpic Internațional afirmă că încearcă să găsească o soluție. Și a sugerat participarea sportivilor ruși sub un așa zis drapel neutru. Unele țări asiatice s-au ofearit să-i primească pe ruși în echipele lor pentru ca aceștia să poată fi prezenți la olimpiadă.

Vladimir Kliciko, fost boxer, fratele Primarul capitalei ucrainene, Kiev, i-a trimis une mesaj video președintelui Comitetului Olimpic, Thomas Bach: „Rușii sunt campioni olimpici la crime împotriva civililor. Au medalia de aur la deportarea copiilor şi violarea femeilor. Nu poţi pune simbolul olimpic pe aceste crime, pentru că devii complice în acest război abominabil.”

Guvernul de la Kiev califică eventuala participare a atleților ruși la olimpiadă drept o insultă la adresa sportivilor ucraineni morți pe front. În loc să se pregătească pentru competiții, sportivii ucraineni luptă cu arma în mână. Într-o singură săptămână, au murit doi sportivi cunoscuți. Ambii au căzut apărând orașul Bahmut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite