Șapte turişti francezi blocaţi pe Jepii Mici din Masivul Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti

Salvamont Bușteni
Salvamont Bușteni
1 mai 2021, 17:26

ACTUALIZARE Cei şapte turişti care au urcat pe munte erau echipaţi necorespunzător și intenţionau să ajungă la Babele. Nu ştiau că pe munte zăpada este foarte mare și au rămas blocaţi în dreptul cascadei Caraiman, într-o zonă foarte grea, cu multă zăpadă şi risc mare de alunecare. Pentru recuperarea lor au intervenit echipele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova.

Şapte turişti au rămas blocaţi, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, într-o zonă foarte dificilă, cu risc mare de alunecare.

Conform datelor comunicate de Salvamont Buşteni, persoanele care au cerut ajutorul salvamontiştilor sunt turişti francezi care intenţionau să ajungă la Babele. Ei nu ştiau faptul că pe munte zăpada este foarte mare, astfel că au urcat echipaţi necorespunzător (îmbrăcăminte de stradă şi pantofi sport), iar la jumătatea traseului au rămas blocaţi.

Echipele de salvatori au fost solicitate să intervină pentru recuperarea unor turişti care au rămas blocaţi într-o zonă expusă, în dreptul cascadei Caraiman.

Zona este una foarte grea, cu zăpadă multă şi risc mare de alunecare, precizează sursa citată.

Traseele din Abruptul Prahovean sunt impracticabile la această dată şi foarte periculoase, riscul de producere a avalanşelor fiind foarte mare (gradul 4), au transmis salvatorii montani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite