Șapte state sunt implicate în salvarea marinarilor răpiți pe coasta Nigeriei, printre care și un român. A început identificarea piraților care i-au răpit

Numele marinarului român răpit de 48 de ore împreună cu 11 colegi de la bordul unei nave elvețiene nu poate fi dezvăluit de autoritățile de la noi. Acestea, alături de țările din care provin ceilalți navigatori, au început însă procedura de identificare a piraților care îi țin ostatici pe coasta Nigeriei. Elveţia a activat celula de criză şi se aşteaptă ca răpitorii să ceară rascumparare. Potrivit primelor date, starea ostaticilor este bună.

24 Septembrie 2018, 20:19 (actualizat 24 Septembrie 2018, 20:56) |
Marinar român răpit în Nigeria

Problemele au apărut când nava sub pavilion elveţian, care transporta cereale, a ajuns în Nigeria. Plecase din Rusia şi a acostat sâmbătă în portul Hartcourt. Acolo, persoane necunoscute au urcat la bord şi au răpit 12 din cei 19 membri ai echipajului.

Autoritatea maritimă nigeriană a anunţat că navigatorii răpiţi sunt originari din România, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina. Autorităţile se aşteaptă ca răpitorii să ceară răscumpărare.

Zona Nigeriei este una de risc, din cauza numeroaselor acte de piraterie şi jafuri armate. Pentru siguranţa navigatorilor, este indicat ca navele să aibă pază la bord, iar echipajele să îşi ia măsuri de precauţie.

Din acest motiv, cei mai mulţi navigatori refuză să încheie contracte de muncă bine plătite, dacă rutele maritime pe care trebuie să le tranziteze implică astfel de zone de risc.

Răpirile reprezintă o problemă majoră în Nigeria, unde activează nestingherit grupări teroriste. Țara, dealtfel, este pe lista alertelor de călătorie emisă de MAE. Potrivit autorităților, în Delta Nigerului continuă să se înregistreze răpiri şi acte de piraterie îndreptate împotriva navelor comerciale.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 18°C
IASI 11°C 15°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 7°C 11°C
CRAIOVA 15°C 17°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI