Șapte arestări în dosarul clanului Luptătorilor

13 august 2021, 20:25

Între timp, au apărut și informații din referatul DIICOT unde sunt descrise amenințările interlopilor la adresa victimelor pentru restituirea împrumuturilor cu camătă.

Tribunalul București a emis 7 mandate de arestare, în primul rând pentru liderul grupării, Petre Geamănu, și brațul armat al clanului, Eugen Preda, fost sportiv de performanță și luptător K1.

Interlopul Petre Geamănu s-a predat la o secție de poliție. El nu a mai așteptat să fie ridicat de polițiști de acasă, dintr-un complex rezidențial din zona de nord a Capitalei.

Fostul acționar de la Rapid Nicolae Cristescu a fost lăsat în libertate. dar sub control judiciar.

În referatul DIICOT, procurorii descriu cu lux de amănunte amenințările cu violență ale interlopilor la adresa unor persoane pe care le-ar fi împrumutat cu camătă. E dată ca exemplu o familie din Buzău care ar fi luat 6000 de euro de la ei, iar camăta era de 1000 de euro pe lună. Cum familia nu a avut bani să le restituie împrumutul, interlopii i-au amenințat că le dau foc.

 

În alt caz, interlopii i-ar fi cerut unui dezvoltator imobiliar o pretinsă datorie de 600.000 de euro și l-au amenințat, de asemenea, cu moartea.

 

Eugen Preda a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru celebrul caz al furtului de arme din unitatea militară de la Ciorogârla, din ianuarie 2009. A fost eliberat condiționat din penitenciar după 8 ani. Petre Geamănu a părăsit penitenciarul tot în 2017, după 11 ani de detenție pentru furturi din tiruri. Fratele lui, Sandu Geamănu, e închis pentru 27 de ani, pentru omor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite