Șantiere abandonate din lipsă de bani. În judeţul Iaşi ar fi trebuit să fie ridicate cinci campusuri şcolare

Proiectele campusurilor şcolare lansate cu mare pompă şi care ar fi trebuit să rezolve problema abandonului şcolar, mai ales la sate, au rămas doar pe hârtie. Începute în 2008, cele cinci şantiere din judeţul Iaşi au fost oprite la scurtă vreme din lipsă de bani. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în comuna ieşeană Cotnari. Dintre corpurile în care ar fi trebuit să funcţioneze ateliere, cămine, cantina şi chiar o sală de sport, a fost terminat unul singur.

28 August 2017, 20:46 |
Proiecte mari, abandonate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ruine, mucegai şi mizerie. Aşa arată una dintre clădirile Liceului Tehnologic din comuna ieşeană Cotnari. Este un imobil nou, cu 6 săli şi o centrală, dar neterminat.

În acest moment, cei aproape 70 de elevi care învaţă la clasele profesionale nu au unde să facă practică: lipsesc aparatura şi atelierele.

Bani s-au tot cheltuit în ultimii ani cu aşa-zisul liceu nou, dar nimeni nu ţine socoteala.

Mitică Cărbune, viceprimarul comunei Cotnari, a promis, la telefon, echipei Știrilor TVR că va pune la dispoziție informații.

Viceprimarul cu atribuţii de primar nici nu a mai sunat şi nici nu a mai răspuns la telefon. Cert este că şansele ca elevii de acolo să beneficieze de ateliere pentru practică sunt nule.

În tot judeţul Iaşi ar fi trebuit să existe cinci campusuri şcolare, dintre care două în municipiu, şi restul la Belcești, Podu Iloaiei şi Cotnari. Fiecare urma să dispună de câte un cămin, o cantină, ateliere, sală de sport, bibliotecă şi săli de lectură.

Valoarea medie a unui campus a fost estimată la acea vreme la aproximativ 12,5 milioane de lei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI